Viac ako dve tretiny Nemcov sú proti islamským štátnym sviatkom

Viac ako dve tretiny Nemcov sú proti tomu, aby sa v určitých oblastiach spolkovej republiky zaviedli islamské štátne sviatky, ako o tom minulý týždeň hovoril nemecký minister vnútra Thomas de Maiziére (CDU). Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý zverejnil denník Bild.

17.10.2017 09:24
debata (6)

Za zavedenie islamských štátnych sviatkov sa vyslovilo len 7,8 percenta opýtaných, proti tomuto návrhu ich bolo 70,1 percenta.

Iné presvedčenie dal najavo prezident ústredného výboru nemeckých katolíkov Thomas Sternberg, podľa ktorého v mnohonáboženskej spoločnosti môže v niektorých oblastiach s vysokým podielom veriacich moslimov pribudnúť aj islamský štátny sviatok, bez toho sa tým zradí kresťanskej tradície krajiny.

Tiež minister vnútra de Maiziére hovoril o tom, že by sa v oblastiach Nemecka, kde žije veľa moslimov, mohli sláviť islamské štátne sviatky. Zdôvodnil to okrem iného tým, že sa napríklad sviatok Všetkých svätých oslavuje tiež len v oblastiach, kde žijú katolíci, a nie v tých protestantských.

Z celkového počtu 82 miliónov obyvateľov žije v Nemecku asi 4,7 milióna moslimov, väčšinou prisťahovalcov z Turecka a ich potomkov. Niekoľko sto tisíc moslimov prišlo do Nemecka aj v rámci migračnej vlny z Blízkeho východu a severnej Afriky v posledných rokoch.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #prieskum #Nemecko #islam #sviatky