Nehoda s piatimi mŕtvymi v Charkove je vraj výsledkom pretekov

Dvadsaťročná vodička, ktorá v stredu večer v Charkove narazila luxusným terénnym vozidlom do davu ľudí, sa "pretekala" s iným autom v uliciach tohto východoukrajinského mesta. Oznámil to dnes poradca ukrajinského ministra vnútra, poslanec Anton Heraščenko s odvolaním sa na záznam z pouličných kamier. Pri nehode päť ľudí zomrelo na mieste. Vodičke hrozí najviac desať rokov väzenia.

20.10.2017 11:39
debata (6)

„Ako ja, tak všetci, ktorí videli video, si kládli otázku: prečo sa vodička Lexusu ani nesnažila brzdiť v okamihu zrážky? Ukázalo sa, že sa zúčastnila automobilovej naháňačky v tichom večernom Charkove. Nešťastní chodci sa stali obeťami hlúpej túžby detinského dievčatá sa predviesť,“ uviedol Heraščenko podľa agentúry Interfax-Ukrajina. Zdôraznil, že vyšetrovatelia musia vypátrať aj „pretekára“ z druhého auta.

Dvadsaťročnú vodičku, podľa médií adoptovanú dcéru charkovského podnikateľov a študentku sociológie na miestnej univerzite, prokuratúra medzitým obvinila z porušenia pravidiel cestnej premávky so spôsobením smrti viac osôb, za čo zákon počíta s maximálne desaťročným trestom.

Podľa televízie 112 vodička Lexusu prechádzala križovatkou vo veľkej rýchlosti na červenú a zrazila sa s iným autom. Náraz odhodil lexus na chodník, kde čakali desiatky chodcov. Pri nehode na mieste zahynulaištyri dievčatá a jeden chlapec, ďalších šesť ľudí bolo zranených.

Podľa náčelníka Charkovskej polície bola vodička Lexusu vlani štyrikrát pokutovaná za porušenie pravidiel, tento rok dvakrát.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #charkov #vodička