Dôstojník ruskej gardy zastrelil v Čečensku štyroch kolegov

Vojaka, ktorý začal strieľať v kasárenskej miestnosti, zlikvidovala stráž.

23.10.2017 20:23
debata (37)

Nadporučík ruskej národnej gardy v kasárňach v autonómnom Čečensku na nepokojnom severnom Kaukaze zastrelil štyroch ďalších vojakov, než bol sám zabitý. Oznámili to ruské médiá. Národná garda je nový názov pre vojská ministerstva vnútra, nasadzované na potláčanie nepokojov alebo povstania vo vnútri Ruska.

Vojaka, ktorý začal strieľať v kasárenskej miestnosti, zlikvidovala stráž, uviedla agentúra Interfax. Na mieste pôsobí vyšetrujúca komisia, ktorá má objasniť okolnosti a príčiny udalosti.

Agentúra pripomenula, že koncom septembra sa podobný prípad odohral na ruskom Ďalekom východe, kde dvadsaťtriročný poddôstojník zo severokaukazského Dagestanu zastrelil dôstojníka a ďalších dvoch vojakov, dvoch vojakov zranil.

Krviprelievanie sa odohralo počas nočného cvičenia na strelnici v Belogorsku v Amurskej oblasti. Vojak pálil zo svojho kalašnikova po ostatných vojakoch, ktorí čakali na streľbu na cieľ. Dagestánca, ktorý z miesta činu ušiel, neskôr zabilo protiteroristické komando. Až doteraz ministerstvo obrany neoznámilo výsledok vyšetrovania, ktoré malo objasniť vojakovo zlyhanie.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojaci #armáda #kasárne #streľba #Čečensko