Dvaja republikánski senátori skritizovali prezidenta Trumpa

Prezident podľa ich slov oslabuje a podkopáva americkú demokraciu.

25.10.2017 09:42
debata (1)

Dvaja republikánski senátori zasypali prezidenta Donalda Trumpa kritikou. Arizonský senátor Jeff Flake vyhlásil, že nechce byť viac Trumpovým „komplicom“. Flake kritizoval „do očí bijúce nerešpektovanie pravdy a slušnosti“ zo strany prezidenta, ktoré podľa jeho slov podkopáva americkú demokraciu. Zároveň prekvapivo oznámil, že sa nebude uchádzať o znovuzvolenie a vyzval ostatných, aby nasledovali jeho príklad. „Sú časy, keď musíme riskovať naše kariéry. Ten čas nastal teraz,“ podotkol.

Kritikou už dlhšie nešetrí ani senátor štátu Tennessee Bob Corker, podľa ktorého Trump „znehodnocuje“ krajinu neustálymi nepravdami a urážkami a oslabil tiež jej globálne postavenie. Corker sa rovnako neplánuje uchádzať o znovuzvolenie.

Na vlnu kritiky už stihol reagovať aj Biely dom. Hovorkyňa Sarah Huckabeeová Sandersová bránila Trumpa ako „bojovníka“, ktorý keď ho napadnú, „udrie späť“. Rozhodnutie oboch senátorov už nekandidovať zároveň označila za „pravdepodobne správny krok“, keďže im vraj na znovuzvolenie chýba dostatočná podpora.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump