Kremeľ znepokojil zákaz reklamy ruských médií na twitteri

Svoje rozhodnutie spoločnosť opiera o zistenie amerických spravodajských služieb a o vlastnú analýzu dát z roku 2016.

27.10.2017 14:00
debata (22)

Rusko s „krajným znepokojením“ komentovalo štvrtkové rozhodnutie spoločnosti twitter zakázať na jej sociálnej sieti šírenie reklamy mediálnej skupiny RT (Russia Today) a agentúry Sputnik. Podľa hovorcu Kremľa by znepokojenie mali dať najavo všetci užívatelia obľúbenej komunikačnej platformy.

Svoje rozhodnutie spoločnosť Twitter opiera o zistenie amerických spravodajských služieb a o vlastnú analýzu dát z roku 2016. „Obe spoločnosti, RT aj Sputnik, sa pokúsili miešať do volieb v USA v záujme ruskej vlády,“ uviedla vo vyhlásení americká spoločnosť. Twitter vraj k svojmu rozhodnutiu nedospel ľahko, ale snaží sa zabezpečiť bezúhonnosť svojich služieb pre užívateľov.

Twitter sa podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskov stal obeťou hlbokých predsudkov voči ruským médiám. „Spoločnosť zároveň vytvára precedens nerovnoprávneho vzťahu k svojim klientom, čo môže vyvolať znepokojenie aj iných užívateľov siete,“ povedal hovorca.

Peskov vraj chová nádej, že firma Twitter sa spamätá a dospeje nakoniec k záveru, že „slobodné médiá, ku ktorým nepochybne RT a Sputnik patria, so svojou činnosťou nemôžu nijako miešať do volebných procesov USA ani iných krajín“.

Šéfredaktorka mediálnej skupiny RT Margarita Simoňjanová vyhlásila, že Twitter sám televíznemu kanálu RT navrhoval investovať viac do reklamy počas minuloročných amerických prezidentských volieb. Vedenie twitteru oznámilo, že svoje kontakty so zadávateľmi inzercie nebude verejne komentovať.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Twitter #sociálna sieť #reklama #zákaz