Silné búrky zabíjali v Nemecku, Poľsku aj Česku

Tisícky Poliakov a Čechov sú stále bez elektriny, centrum nemeckého Hamburgu je zaplavené.

30.10.2017 07:18 , aktualizované: 09:28
nemecko, búrka Foto: ,
Strom v Berlíne privalil auto.
debata

Nemecko hlási už tri obete nedeľnej búrky. Celkový počet obetí búrky sprevádzanej mimoriadne silným vetrom tak vzrástol v najviac zasiahnutých krajinách – Nemecku, Poľsku a Česku – na sedem. Železničná doprava v Nemecku po nedeľňajšej víchrici postupne obnovuje prevádzku. Na trati medzi Hamburgom a Berlínom však majú prvé vlaky opäť vyjsť až dnes okolo 14:00 SEČ. Cestujúci navyše musia počítať s ďalšími výpadkami, upozornila spoločnosť Deutsche Bahn.

Šesťdesiattriročný dovolenkár zomrel na pobreží Nemecka v dôsledku vlnobitia, zatiaľ čo ďalší štyria ľudia v Poľsku a Česku zahynuli po tom, čo ich zasiahli padajúce stromy. Tisícky Poliakov a Čechov sú stále bez elektriny, centrum nemeckého Hamburgu je zaplavené.

Pri nemeckom ostrove Langeoog sa potopila nákladná loď prevážajúca 1 800 ton paliva, 22-člennú posádku sa podarilo zachrániť. Prerušená je cestná a železničná doprava aj na viacerých miestach v Českej republike. Na najvyššej českej hore Sněžka dosahoval vietor rýchlosť až 180 kilometrov za hodinu.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #búrka