V Londýne narazilo vozidlo do chodcov, podľa polície išlo o nehodu

Vodiča, ktorý po nehode spolupracoval, policajti na mieste zadržali.

01.11.2017 21:53
londyn Foto:
V rušnom londýnskom okrsku Covent Garden vošlo na chodník plný ľudí vozidlo taxislužby. Zranili sa dvaja ľudia.
debata (3)

Dvoch zranených si vyžiadala dopravná nehoda v rušnom londýnskom okrsku Covent Garden, pri ktorej vošlo na chodník plný ľudí vozidlo taxislužby. Polícia podľa britských médií už krátko po udalosti informovala, že incident vyšetruje ako dopravnú nehodu a nie ako teroristický čin.

Vodiča, ktorý po nehode spolupracoval, policajti na mieste zadržali.

Nehoda sa stala okolo 18:00 SEČ na ulici Southampton Street v centrálnom okrsku Covent Garden. „Udalosť vyšetrujeme ako vážnu dopravnú nehodu a nemyslíme si, že by bola spojená s terorizmom,“ uviedol hovorca londýnskej polície.

Podľa očitých svedkov citovaných britskými médiami vošiel čierny voz londýnskej taxislužby na chodník plný ľudí. Na mieste okamžite vypukla panika. Zranenia pri nehode utrpeli dvaja ľudia. Podľa prvotných správ bola najmenej jedna osoba zakliesnená pod automobilom.

Londýnske úrady po nehode informovali, že bola uzavretá jedna z hlavných ulíc prechádzajúcich okrskom Covent Garden, obľúbeným u miestnych i turistov. Nachádza sa v ňom napríklad Kráľovská opera.

K nehode došlo len deň po tom, čo v New Yorku narazil uzbecký prisťahovalec na chodník pre peších a cyklistov, zabil na nej osem ľudí a 11 ďalších zranil. Podľa newyorskej polície postupoval podľa návodu šíreného teroristickou organizáciou Islamský štát. V Londýne v prvej polovici tohto roka spáchali teroristi pomocou automobilov tri atentáty.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #Veľká Británia #dopravná nehoda