Útočníka, ktorý pri Denveri zastrelil troch ľudí, dolapila polícia

Útočníka, ktorý v stredu v obchodnom dome neďaleko Denveru v Spojených štátoch zastrelil troch ľudí, polícia dolapila. Motív mužovho činu nie je známy.

02.11.2017 08:50 , aktualizované: 16:20
streľba  Colorado Foto: ,
Zamestnanci a zákazníci obchodného domu Walmart stoja za policajnou páskou pred obchodom, kde útočník zastrelil troch ľudí.
debata (3)

Strelca identifikovali ako 47-ročného Scotta Ostrema. Vstúpil do obchodného domu v coloradskom Thorntone a po nakupujúcich aj predavačoch začal strieľať.

Neskôr úrady oznámili, že pátrajú po jednom podozrivom, ktorý bol následne zadržaný. Motív útoku nie je známy. Polícia však uviedla, že nič nenasvedčuje tomu, že by to bol teroristický čin.

Prestrelka v obchodnom centre v Colorade má tri obete. Na mieste prišli o život dvaja muži a zomrela aj žena, ktorá bola so zraneniami prevezená do nemocnice. Oznámila to polícia.

Polícia v Thorntone, ktorý leží približne 16 kilometrov severovýchodne od Denveru, uviedla v stredu večer miestneho času na twitteri, že reaguje na streľbu v obchodnom centre. Miestnej televízie priniesla zábery, na ktorých bolo vidieť okolo obchodu množstvo policajných áut a ambulancií.

Server theDenverChan­nel.com s odvolaním sa na informované zdroje pôvodne uviedol, že polícia podozrievala zo streľby dvoch mužov.

K streľbe došlo v jednom z obchodných domov reťazca Walmart. „Zamestnanci začali kričať. Zákazníci začali kričať. Utekali ako šialení a ja som utekal tiež, pretože som sa nechcel nechať zabiť,“ opísal chaotickú situáciu v čase útoku 44-ročný zákazník Aaron Stephens.

Na mieste zasahovali desiatky policajných áut a záchranárskych vozidiel. Úrady ľuďom odporučili, aby sa oblasti vyhli. Vyšetrovatelia aktuálne spovedajú svedkov a preverujú záznamy z bezpečnostných kamier.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Colorado