Odborník na islam s obrovskou erekciou? Charlie Hebdo opäť poburuje obálkou

Polemiku vzbudila vo Francúzsku obálka najnovšieho vydania satirického týždenníka Charlie Hebdo, ktorá znázorňuje jedného z najznámejších odborníkov na islam a profesora Oxfordskej univerzity Tariqa Ramadana s obrovskou erekciou a nápisom "som šiesty pilier islamu".

02.11.2017 12:28
debata (57)

Ramadana nedávno vo Francúzsku obvinili zo znásilnenia dvoch žien. Renomovaný švajčiarsky akademik to poprel a označil za ohováračskú kampaň.

Ľudia na sociálnych sieťach kritizujú Charlie Hebdo predovšetkým za to, že podľa nich spája islam a sexuálne obťažovanie. Niektorí poukazujú tiež na to, že si Charlie Hebdo vybral pre svoju titulnú stránku moslima, pričom obvineniam zo sexuálneho obťažovania čelia aj iné osobnosti.

Iní zasa považujú obálku s Ramadanovou „obhajobou“ za vtipnú. Päť pilierov čiže päť stĺpov viery tvorí základ náboženskej praxe každého moslima, je medzi nimi napríklad vyznanie viery alebo púť do Mekky.

Týždenník, ktorého redakcia sa stala v roku 2015 terčom krvavého teroristického útoku, je svojimi kontroverznými titulnými stranami preslávený. Krátko po atentáte napríklad zverejnil karikatúru proroka Mohameda.

Tariqa Ramadana zaradil časopis Time v roku 2000 medzi sedem najväčších náboženských reformátorov 21. storočia a v roku 2004 medzi stovku najvplyvnejších svetových osobností.

Čitatelia prestížneho magazínu Foreign Policy ho potom niekoľkokrát zvolili do stovky najvplyvnejších mysliteľov sveta.

57 debata chyba
Viac na túto tému: #islam #karikatúra #sexuálne násilie #Charlie Hebdo