Úrady zakázali protimoslimský pochod v bruselskom Molenbeeku

Podľa hovorcu strany Flámsky záujem je nehorázne, že úrady zakazujú vstup zvoleným politikom do jednej zo štvrtí belgickej metropoly. Bruselská štvrť Molenbeek je známa najmä tým, že v nej bývali viacerí páchatelia teroristických útokov.

02.11.2017 17:22
debata (32)

Bruselská radnica vo štvrtok zakázala pochod krajných pravičiarov v bruselskej štvrti Molenbeek, v ktorej žije mnoho moslimov a ktorá je známa najmä tým, že v nej bývali viacerí páchatelia teroristických útokov v rôznych európskych krajinách. Pochod, ktorý sa mal konať v piatok hneď po tradičných moslimských modlitbách, organizovali lídri krajne pravicových strán z Holandska a Belgicka Geert Wilders a Filip Dewinter.

Rozhodnutie o zákaze pochodu oznámila vo štvrtok starostka Bruselu Francoise Schepmans, podľa ktorej jedným z dôvodov zákazu je aj to, že Wilders a Dewinter označovali pochod ako „islamské safari v európskej metropole džihádu“ a podľa bruselskej radnice hrozili počas akcie násilnosti.

Hovorca Dewinterovej strany Flámsky záujem Sam Van Rooy krátko po rozhodnutí bruselskej radnice oznámil, že jeho stranícky šéf spolu s Wildersom do Molenbeeku v piatok pôjdu aj tak. Podľa neho je nehorázne, že úrady zakazujú vstup „dvom zvoleným politikom“ do jednej zo štvrtí belgickej metropoly. „Samozrejme, neplánujeme žiadne násilie,“ dodal Van Rooy.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel #moslimovia #pochod