Politik napísal, že Zeman má rakovinu, teraz čelí žalobe

Právny zástupca českého prezidenta Miloša Zemana podal trestné oznámenie a žalobu na politika Svatopluka Bartíka, ktorý v utorok na sociálnej sieti Facebook napísal, že hlava štátu trpí rakovinou.

08.11.2017 15:40
debata (14)

V stredu to oznámil jeho hovorca Jiří Ovčáček s tým, že trestné oznámenie sa týka podozrenia z trestného činu ohovárania a žaloba ochrany osobnosti. Pražský hrad od Bartíka požaduje, aby informácie stiahol a ďalej ich nešíril. Bartík pre portál iDNES.cz uviedol, že sa trestného oznámenia nebojí.

Bartík, ktorý pôsobí v rade mestskej časti Brno – Stred, v utorok na Facebooku napísal, že Zeman zhruba pred troma týždňami zistil, že má rakovinu a metastázy na viacerých miestach v tele.

Podľa jeho slov lekári prezidentovi, ktorý údajne liečbu odmietol, predpovedajú tri až sedem mesiacov života. Zdroj svojich informácií odmieta prezradiť. Ovčáček už v utorok jeho príspevok označil za klamstvo a v stredu ho vyvrátil aj Zemanov lekár Miloslav Kalaš.

Podľa neho je úplne vymyslený a ničím nepodložený. „Súčasný stav pána prezidenta po kontrolných, klinických aj laboratórnych vyšetreniach v žiadnom prípade nepotvrdzuje klamné informácie o jeho zdravotnom stave,“ uviedol vo vyhlásení.

Zeman sa k svojmu zdravotnému stavu naposledy vyjadril v pondelok, keď povedal, že nemá dnu a už nemá cukrovku. Vyvrátil tiež tvrdenie o rakovine pankreasu.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #žaloba #Miloš Zeman #trestné oznámenie #prezidentské voľby