Putin s Trumpom budú možno rokovať okrem iného o Sýrii a KĽDR

Ruský prezident Vladimir Putin a jeho americký náprotivok Donald Trump budú počas stretnutia na summite vo Vietname možno rokovať o Sýrii, o situácii na Kórejskom polostrove a tiež o vzájomných vzťahoch medzi Moskvou a Washingtonom.

08.11.2017 21:25
trump, putin Foto: ,
Archívny záber z júla: Stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina s vládcom Bieleho domu Donaldom Trumpom v Hamburgu.
debata (14)

Vyhlásil to Putinov poradca Jurij Ušakov. Putin s Trumpom sa stretnú popri summite Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC), ktorú organizuje Vietnam.

„Majú toho na rokovanie veľa, vrátane hlavných medzinárodných otázok od Sýrie po KĽDR a tak ďalej,“ povedal Ušakov novinárom. „Existuje aj mnoho bilaterálnych problémov, vzájomné vzťahy klesli na nízku úroveň,“ dodal. Moskva s Washingtonom sa ale podľa Ušakova zatiaľ nedohodli na časovom vymedzení prezidentskej schôdzky.

Zatiaľ je známe, že Putin sa v piatok na popri summite zíde napríklad s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, japonským premiérom Šinzóem Abem, filipínskym prezidentom Rodrigom Dutertem, stretne sa ním aj vietnamská hlava štátu Tran Dai Quang.

Putin s Trumpom sa prvýkrát stretli tento rok v júli na summite G20 v Hamburgu. Hovorili spolu vtedy o obvineniach, že sa Rusko zasahovalo do amerických prezidentských volieb. Trump a Putin sa však zhodli, že sa sústredia na to, aby sa vzťahy oboch krajín zlepšili.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Vietnam #Vladimir Putin #Donald Trump