Putin obvinil USA, že chcú ovplyvniť voľby ruského prezidenta

Ruský prezident Vladimir Putin obvinil Spojené štáty, že chcú vyvolať problémy pri voľbách ruského prezidenta, ktoré sa majú konať v marci budúceho roka. Povedal, že ide o odvetu za domnelé zasahovanie Ruska do minuloročných volieb prezidenta USA.

09.11.2017 16:26
debata (87)

Putin sa takto vyjadril pri stretnutí so zamestnancami kompresorového závodu v Čeľabinsku. Reagoval pritom na správy o ďalších diskvalifikovaných ruských športovcoch pre doping pred zimnými olympijskými hrami, ktoré sa budú konať vo februári v juhokórejskom Pchjongčchangu.

"Čo ma znepokojuje: Olympiáda sa má začať vo februári, a prezidentské voľby sú u nás kedy? V marci. Existuje veľmi veľké podozrenie, že sa to všetko robí s cieľom vyvolať pre niekoho nevyhnutnú situáciu nespokojnosti športových fanúšikov, športovcov s tým, že štát má údajne niečo spoločné s neprávosťami a je za to zodpovedný …, "povedal Putin.

Spojil pritom finančnú závislosť medzinárodných športových organizácií, vrátane Medzinárodného olympijského výboru, od sponzorov, vlastníkov televíznych práv a obstarávateľov reklám. „A kontrolný balík je v Spojených štátoch,“ dodal.

„V reakcii na naše domnelé zasahovanie do ich volieb (v USA) chcú vyvolať problémy pri voľbách ruského prezidenta,“ vyhlásil potom Putin v tejto súvislosti.

87 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #prezidentské voľby v USA