Za to, že sa Putin nezišiel s Trumpom na summite APEC, môžu podľa Kremľa USA

Dôvodom, prečo sa v sobotu na summite Rady pre ekonomickú spoluprácu Ázie a Tichomoria (APEC) nezišli na bilaterálnom rokovaní prezidenti USA a Ruska, bola neústupnosť americkej strany.

12.11.2017 15:54
apec putin trump rusko usa Foto: ,
Prezidenti sa na krátky čas stretli, nešlo však o oficiálne stretnutie.
debata (66)

Oznámil to hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. O stretnutí Donalda Trumpa a Vladimira Putina sa špekulovalo do poslednej chvíle, nakoniec spolu hovorili len krátko pri viacerých stretnutiach.

Stačili sa ale dohodnúť na spoločnom vyhlásení o Sýrii a obaja potom povedali, že si rozumeli.

Peskov sa k téme vrátil a podľa agentúry Reuters povedal, že americká strana bohužiaľ neprejavila dostatočnú pružnosť pri dojednávaní termínu prípadného bilaterálneho stretnutia. „Napriek úsiliu našich ruských kolegov americká strana neponúkla žiadnu alternatívu. Bol pre nich prijateľný len jeden termín a jedno miesto, ale to si už Američania rezervovali. Neprejavili pružnosť a bohužiaľ neponúkli žiadne ďalšie možnosti. Preto sa stretnutie nemohlo konať,“ povedal Peskov.
Putin po skončení summitu povedal, že bilaterálne stretnutie s Trumpom sa nekonalo pre nabitý program na oboch stranách a tiež pre protokolárne prekážky, ktoré sa prezidentským tímom nepodarilo vyriešiť.

Putin pri krátkych stretnutiach s Trumpom poprel zasahovanie Ruska do minuloročných amerických volieb a Trump povedal, že mu verí. Dnes ale vyhlásil, že verí americkým tajným službám, ktoré údajné zasahovanie Moskvy preverujú.

66 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Vladimir Putin #Donald Trump