Nálety v Aleppe majú najmenej 53 mŕtvych

Nálety vykonalo buď sýrske alebo spojenecké ruské letectvo.

13.11.2017 22:22
Syria, aleppo Foto:
Pri náletoch v sýrskom Aleppe zomrelo najmenej 53 ľudí.
debata (61)

Najmenej 53 mŕtvych a desiatky zranených si vyžiadali tri nálety v oblasti ovládanej rebelmi neďaleko sýrskeho Halabu (Aleppa). Oznámila to večer exilová organizácia sýrskych ochrancov ľudských práv (SOHR), ktorá pôvodne hovorila o 16 obetiach.

Podľa SOHR nálety vykonalo buď sýrske alebo spojenecké ruské letectvo.

Bomby zasiahli trhovisko v meste Atárib neďaleko Halabu, ktoré je najväčším sýrskym mestom a ktoré ovláda niekoľko povstaleckých skupín.

SOHR informácie získava od svojich pozorovateľov v Sýrii. Lietadlá identifikujú často podľa použitej munície. Podľa SOHR je na mieste mnoho ranených a niektorí z nich sú vo vážnom stave. K obetiam patrí aj niekoľko detí.

Vojna v Sýrii, ktorú začalo potláčanie prodemokratických demonštrácií v roku 2011, sa v priebehu rokov so zapojením rôznych regionálnych a zahraničných síl skomplikovala. Násilie si už vyžiadalo vyše 330-tisíc obetí na životoch a prinútilo milióny ľudí opustiť svoje domovy.

Zavedenie bezpečnostných zón síce prispelo k poklesu násilia v značných častiach krajiny, politické riešenie, ktoré by prispelo k ukončeniu konfliktu, dosiahnuté ale zatiaľ nebolo.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #nálety #ruské nálety #Aleppo