Ruský premiér proti Trumpovi nič nemá, ale vzťahy s USA hodnotí ako veľmi zlé

Vzťahy medzi Spojenými štátmi a Ruskom sú teraz na najnižšom bode za desiatky rokov. Vyhlásil to dnes ruský premiér Dmitrij Medvedev. Podľa agentúry RIA Novosti tiež povedal, že pri príležitosti summitu Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN) v Manile krátko hovoril s americkým prezidentom Donaldom Trumpom.

14.11.2017 12:43
2017-04-19T101400Z 973489890 UP1ED4J0SFBH0... Foto: ,
Ruský premiér Dmitrij Medvedev (na archívnej snímke).
debata (52)

Medvedev kritizoval októbrové rozhodnutie Washingtonu rozšíriť zoznam protiruských sankcií. Dodal, že Spojené štáty týmto krokom vyhlásili Rusko za svojho nepriateľa, nie len súpera.

Rusko proti sankciám, ktoré už v októbri označilo za nepriateľský akt, opakovane protestuje a hrozí analogickou odvetou. Podľa Medvedeva je Moskva na nové odvetné opatrenia pripravená.

Voči osobe prezidenta Trumpa však Medvedev výhrady nemá, označil ho totiž za otvoreného a dobrého človeka, s ktorým sa dá hovoriť o rade tém. Medvedev sa spolu s Trumpom a ďalšími účastníkmi summitu ASEAN zišiel v nedeľu na slávnostnej večeri pri príležitosti 50. výročia vzniku tohto združenia. Spoločne sa zúčastnili aj na tradičnom fotografovaní.

52 debata chyba
Viac na túto tému: #Dmitrij Medvedev #Donald Trump #ASEAN