Kauzu sexuálneho obťažovania má už aj úrad britskej premiérky

Séria obvinení zo sexuálneho zneužívania a obťažovania v západných krajinách sa rozšírila o ďalší prípad, do ktorého je zapletený britský premiérsky úrad. Najnovšie sa posťažovala britská filmová producentka a scenáristka Daisy Goodwinová, že jej v londýnskom premiérskom sídle na Downing Street 10 jeden z úradníkov siahol na prsia.

14.11.2017 16:55
Británia, Cameron Foto: ,
Goodwinová povedala, že sa incident stal ešte počas vlády premiéra Davida Camerona, ktorý bol na čele kabinetu v rokoch 2010 až 2016. Ilustračné foto.
debata (5)

Goodwinová povedala časopisu Radio Times, že sa incident stal ešte počas vlády premiéra Davida Camerona, ktorý bol na čele kabinetu v rokoch 2010 až 2016. Upozorniť na incident sa vraj rozhodla až v rámci súčasnej vlny obvinení, ktorá zasiahla najmä USA, ale aj v niekoľkých západoeurópskych krajinách predovšetkým filmové odvetvie.

Cameronov hovorca povedal, že je informáciou znepokojený a šokovaný. Hovorca terajšej premiérky Theresy Mayovej oznámil, že vláda berie všetky podobné obvinenia so všetkou vážnosťou.

Goodwinová navštívila budovu úradu pri dohadovaní podmienok nakrúcania populárneho seriálu Victoria o niekdajšej britskej kráľovnej.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #sexuálne obťažovanie