Strelec v kalifornskej škole zabil štyroch ľudí. Zastrelili ho

Zástupca šerifa kalifornského okresu Tehama povedal, že policajti identifikovali najmenej päť miest, odkiaľ sa streľba ozývala.

14.11.2017 21:18 , aktualizované: 15.11.2017 07:17
strelba, usa, kalifornia Foto: ,
Kalifornský incident sa odohral v okolí obce Corning asi 190 kilometrov severne od Sacramenta.
debata (12)

Na viacerých miestach neďaleko kalifornského Sacramenrta v utorok vyčíňal strelec. Podľa údajov poskladaných od mnohých svedkov útočil najmenej na siedmich rôznych miestach. Úrady hlásia najmenej päť obetí, z ktorých jednou by mal byť aj samotný útočník.

Najmenej sedem ďalších ľudí utrpelo zranenia a museli byť hospitalizovaní, dve z nich sú deti.

Médiám sa medzičasom ozval obyvateľ mesta Redding, ktorý tvrdí, že útočník bol krátko jeho spolubývajúcim a jednou z obetí jeho streľby je ich ďalší spolubývajúci. Človek, ktorý sa predstavil ako Brian Flynt, novinárom povedal, že útočníka poznal len veľmi málo a vie len to, že sa volal Kevin a krátko predtým, ako začal strieľať na ľudí, mu ukradol auto.

Polícia jeho identitu zatiaľ nepotvrdila, no okresný prokurátor Gregg Cohen pre noviny Sacramento Bee uviedol, že v prípade vystupuje ako obžalovaný muž menom Kevin Neal. Jeho matka pre agentúru The Associated Press povedala, že syn mal dlhodobé problémy so susedmi, o ktorých si myslel, že vyrábajú metamfetamín. V januári ho zatkli po tom, ako porezal suseda, ktorý sa mu s nožom v ruke prišiel vyhrážať. Matka takisto prezradila, že v pondelok telefonovala so synom. „Je po všetkom. Spravil som všetko, čo som mohol a bojujem proti každému, kto tu býva,“ povedal Neal počas rozhovoru. Jeho sestra Sheridan Orr objasnila, že brat mal psychické problémy.

Incident sa odohral v okolí obce Corning asi 190 kilometrov severne od Sacramenta. Miestna televízna stanica oznámila, že školákov letecky previezli na ošetrenie. Bilanciu streľby, ktorej motívy nie sú zatiaľ známe, polícia oficiálne neuzavrela.

Phil Johnson, zástupca šerifa kalifornského okresu Tehama, novinárom už skôr povedal, že policajti identifikovali najmenej päť miest, odkiaľ sa streľba ozývala. Stredom tohto priestoru je základná škola v osade Rancho Tehama, ktorá leží neďaleko Corningu. „Niekoľko výstrelov zaznamenali v škole, predpokladaný útočník zomrel následkom policajnej streľby,“ uviedol Johnson.

Podľa agentúry AP do školy dochádzajú žiaci prvých piatich ročníkov, súčasťou zariadenia je aj materská škola. Žiadne z detí údajne nezomrelo. Nemocnica v neďalekom Reddingu oficiálne oznámila bez ďalších podrobností hospitalizáciu troch osôb.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kalifornia #streľba #škola