Záchranári po silných záplavách v Grécku stále pátrajú po nezvestných

Hasiči od stredy na núdzovej linke prijali 910 volaní o pomoc, pričom ich tímy zachránili 96 ľudí, ktorí uviazli v zaplavených autách a domoch. Silný dážď a búrky zasiahli Atény aj v piatok.

17.11.2017 13:45
Grécko Foto: ,
Niektoré ulice sú kompletne zaplavené.
debata

Po záplavách, ktoré si tento týždeň v Grécku vyžiadali minimálne 16 mŕtvych, záchranári v okolí Atén pátrajú ešte po šiestich nezvestných ľuďoch. V piatok pritom hlavné mesto Grécka zasiahli ďalšie búrky.

Stredajšie povodne, ktoré so sebou priniesla nočná búrka, premenili cesty v okrajových štvrtiach Atén a mestečká v ich okolí na prúd vody, bahna a trosiek, ktorý zatopil stovky domov a firiem a zaplavil tiež časť diaľnice.

Hasiči od stredy na núdzovej linke prijali 910 volaní o pomoc s odčerpaním vody a záchranou ľudí, ktorí uviazli v budovách so stúpajúcou vodnou hladinou. Ich tímy zachránili 96 ľudí, ktorí boli uväznení v autách a domoch.

Silný dážď a búrky zasiahli Atény aj v piatok, pričom voda zaplavila hlavnú cestu na predmestí Keratsini, ktoré sa nachádza v západnej časti hlavného mesta. Hasiči následne podľa vlastných informácií prijali ďalších 70 volaní na núdzovú linku z mesta i neďalekého ostrova Ejina a stovky ďalších z mestečiek na severe krajiny.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #záplavy