Londýnsku stanicu metra evakuovali, výstrely nepotvrdili

Rušnú stanicu londýnskeho metra Oxford Circus v piatok večer krátko evakuovali a na mieste zasahovali hasiči a policajti.

24.11.2017 18:45 , aktualizované: 19:53
Británia, polícia, stanica metra Foto: ,
Ozbrojení príslušníci polície na londýnskej Oxford Street.
debata (8)

Stalo sa tak potom, čo niekoľko ľudí oznámilo na tiesňovú linku, že počuli výstrely na priľahlej ulici Oxford Street aj v stanici metra. Polícia zhruba po hodine a pol oznámila, že nenašla žiadnych podozrivých ani dôkazy o výstreloch a že incident skončil. Prevádzka na stanici Oxford Circus bol potom plne obnovená. Polícia ale zostáva na mieste.

„Polícia reagovala tak, ako by incident súvisel s terorizmom,“ uviedla metropolitná polícia na twitteri. Obyvateľov po ohlásení incidentu preventívne vyzvala, aby sa oblasti vyhli. Ľudia nachádzajúci sa na Oxford Street dostali pokyn, aby sa ukryli do budov a zostali vo vnútri. Jedna žena bola počas evakuácie ľahko zranená.

Video z miesta incidentu zverejnila BBC News.

Stanica Oxford Circus je jedna z najfrekvento­vanejších v britskej metropole, nachádza sa v srdci nákupnej štvrti. Tá bola podľa agentúry AP dnes večer zvlášť zaplnená aj preto, že je takzvaný čierny piatok, kedy predajcovia ponúkajú tovar s výraznou zľavou.

Stanicu metra po niečo vyše hodine po uzavretí opätovne otvorili pre verejnosť.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #polícia #metro #incident