Na japonskom pobreží našli mŕtveho muža, zrejme Severokórejčana

Mŕtveho muža a časti drevenej lode našla japonská pobrežná stráž na pláži na ostrove Sado, ktorý leží západne od najväčšieho japonského ostrova Honšú. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o Severokórejčana, oznámili podľa agentúry Reuters japonské úrady.

25.11.2017 09:38
debata (47)

Pri tele, ktoré more vyplavilo na ostrov v prefektúre Niigata, sa našli cigarety s nápisom v kórejčine a ďalšie osobné predmety s kórejskými textami. Príčina úmrtia nájdeného človeka je zatiaľ neznáma.

Tento mesiac sa jedná už o druhý prípad, keď sa na pláži na ostrove Sado objavili trosky drevenej lode, ktorá zrejme pochádzala zo Severnej Kórey. V piatok polícia navyše na severe krajiny zadržala osem občanov KĽDR. Podľa oficiálneho oznámenia išlo o rybárov, ktorí stratili kontrolu nad svojím plavidlom. Minulý týždeň potom japonská pobrežná stráž zachránila priamo na mori troch stroskotaných severokórejských rybárov a následne ich odovzdala inej severokórejskej lodi, ktorá ich dopravila do vlasti.

Aktuálny nález mŕtveho tela na japonskej pláži by podľa agentúry Reuters mohol zvýšiť napätie medzi Japonskom a KĽDR, ktoré panuje pre severokórejský jadrový program.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Japonsko #KĽDR #Sado