Trump na twitteri zdieľal príspevky britskej krajnej pravice

Americký prezident Donald Trump na svojom twitteri zdieľal videá, ktoré na tejto sociálnej sieti zverejnila podpredsedníčka britského krajne pravicového zoskupenia Britain First (Británia na prvom mieste) Jayde Fransenová.

29.11.2017 15:14
debata (1)

Na záznamoch, ktoré Twitter vyhodnotil kvôli ich obsahu ako citlivé, sú podľa Fransenovej prípady násilností zo strany moslimov.

Na videu, ktoré Trump k svojmu twitteri pripojil v utorok, je podľa popisku zachytený útok moslimského prisťahovalca na holandského chlapca s barlou.

Ďalšie dve videá americký prezident zdieľal v stredu. Na jednom z nich je muž v moslimskom odeve, ktorý o zem rozbije sochu Panny Márie. Keď sošku rozbije, ostatní arabsky zvolajú boh je veľký (Alláhu akbar). Na druhom zázname potom podľa Fransonovej dav islamistov zhodí zo strechy chlapca, ktorého po dopade ubije na smrť.

Denník Metro poznamenal, že zdieľané príspevky na Trumpovom twitteri vyvolali medzi užívateľmi internetu prekvapenie a špekulácie, či nebol prezidentov účet terčom hackerov. No fakt, že prezident použil príspevky zoskupenia Britain First, upozornila na svojom twitteri aj Fransenová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Britain First #Jayde Fransenová