Zomrela pilotka ZSSR Popovičová, prezývaná Madam MiG

Vo veku 86 rokov zomrela vo štvrtok v Rusku zaslúžilá skúšobná pilotka bývalého Sovietskeho zväzu Marina Popovičová. Informovala o tom agentúra TASS. Autorku viac ako stovky svetových rekordov v oblasti letectva prezývali "Madam MiG" podľa ruskej stíhačky MiG-21, na ktorej lietala. Popovičová sa preslávila tiež ako zástankyňa neidentifikovaných lietajúcich objektov (UFO).

01.12.2017 11:49
debata (11)

Popovičová, ktorej prvým manželom bol sovietsky kozmonaut Pavel Popovič, sa stala skúšobnou pilotkou v roku 1961. Štyri roky nato v stíhačke MiG-21 prekonala rýchlosť zvuku. Počas kariéry otestovala vyše 40 typov lietadiel a vrtuľníkov.

Po odchode do dôchodku sa venovala svojej vášni pre UFO, ktoré, ako tvrdila, trikrát videla. O týchto „skúsenostiach“ napísala knihu UFO Glasnosť. Bola autorkou aj mnohých ďalších kníh o letectve.

Popovičová tvrdila, že sovietski vojenskí aj civilní piloti videli UFO asi v 3 000 prípadoch. Tajná služba podľa nej má zvyšky piatich takých objektov, ktoré vraj stroskotali v roku 1908 v Tunguskej oblasti na Sibíri či v roku 1986 v Dalnogorsku na juhovýchode Ruska.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Marina Popovičová