V Prahe sa do Vltavy zrútila lávka, na mieste sú zranení

Betónová lávka z Trójskeho zámku na Cisársky ostrov sa zrútila okolo 13:30.

02.12.2017 16:09
debata (21)

Pri Trójskom zámku v Prahe sa dnes popoludní zrútila do Vltavy betónová lávka pre peších. Podľa informácií záchranárov sa pri páde zranili štyria ľudia. Hasiči prehľadávajú hladinu Vltavy a na miesto bol privolaný statik.

Betónová lávka z Trójskeho zámku na Cisársky ostrov sa zrútila okolo 13:30. „Časť lávky sa zrútila,“ povedal hovorca hasičov Martin Kavka. Hasiči na mieste ešte prehľadávajú hladinu. S pátraním im pomáhajú kanoisti z neďalekého oddielu.

Podľa doterajších informácií sa pri páde lávky zranili štyria ľudia. „Všetci sú pri vedomí,“ povedala hovorkyňa záchranky Jana Poštová.

Šesťdesiatročný muž skončil na anesteziologicko-resuscitačnom oddelení, vážne zranená žena je na jednotke intenzívnej starostlivosti. Štyridsaťtriročný muž má pomliaždený chrbát, tridsaťštyriročný muž si poranil nohu a zápästia.

Visutá lávka cez Vltavu, ktorá slúžila výhradne pre peších a cyklistov, spájala pražskú štvrť Troja s Cisárskym ostrovom od júla 1984. Na jej mieste stál od roku 1976 provizórny pontónový most, ktorý však v lete 1981 strhla povodeň. Stavbu lávky projektoval profesor Jiří Stráský, jeden z najvýznamnejších českých autorov mostných konštrukcií. Stavaná bola netradičnou technológiou, pri ktorej mostovku tvorili panelové segmenty navlečené ako „korálky“ na silných oceľových lanách, konštrukcia potom bola zavesená na oporné bloky na oboch brehoch.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Most