Ničivé požiare v Kalifornii majú prvú obeť

Oheň zničil už okolo päť stoviek budov, zranili šesť ľudí a štyroch hasičov.

09.12.2017 09:10
poziar, kalifornia Foto: ,
Ničivý požiar pustoší Kaliforniu.
debata (1)

Ničivé požiare v Kalifornii majú prvú potvrdenú obeť. Je ňou 70-ročná žena, ktorá prišla o život v stredu v noci pri autonehode, keď sa snažila utiecť pred požiarom v južnej Kalifornii. Kaliforniu trápi šesť požiarov, ktoré pustošia región. Zničili už okolo päť stoviek budov, zranili šesť ľudí a štyroch hasičov, napísali agentúry AP a Reuters.

Virginia Pesolaová zo Santa Pauli je prvá obeť, ktorá je spojená so súčasnými šiestimi požiarmi. Pri posledných požiaroch v regióne v októbri zomrelo vyše 40 ľudí.

Hasičom teraz pomáha spomaliť šírenie požiarov miernejšie počasie, podľa predpovedí by však malo byť počasie pre 8 700 hasičov, ktorí s požiarmi bojujú už päť dní, v najbližšej dobe problémom. Teploty budú nad normálom a vietor by mal naďalej fúkať, najväčšiu silu má dosiahnuť v nedeľu. Dva z najnebezpeč­nejších požiarov sa zatiaľ podarilo uhasiť najviac z desiatich percent.

V čase najväčšieho vrcholu požiarov bolo nútených opustiť domov 212 000 ľudí. V niektorých oblastiach už boli príkazy na evakuáciu zrušené, čo privítalo mnoho ľudí, ktorí v provizórnych úkrytoch čakajú na to, aby zistili, či ich domy prežili. Desiatky tisíc domov sú však v niektorých oblastiach stále v ohrození.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kalifornia #Požiare