Počet obetí nehody autobusu vo Francúzsku vzrástol na päť

Bilancia obetí štvrtkovej nehody školského autobusu, do ktorého na juhu Francúzska narazil vlak, sa zvýšila na päť. Oznámila to prefektúra departementu Pyrénées-Orientales, v ktorom k nešťastiu došlo. Poprela tak pôvodné informácie, podľa ktorých sa počet obetí zvýšil zo štyroch na šesť. Príčina nešťastia zatiaľ nie je známa.

15.12.2017 07:02 , aktualizované: 17:08
FRANCE-CRASH/SCENE Foto:
Záchranári pracujú na mieste nešťastia.
debata (1)

Na železničnom priecestí na juhu Francúzska sa vo štvrtok zrazil regionálny vlak so školským autobusom. Ten zostal z neznámych príčin stáť na trati pri obci Millas neďaleko Perpignanu. Vlak autobus roztrhol na dve polovice.

Vodička autobusu, ktorá pri nehode utrpela vážne zranenia, podľa televízie France 3 tvrdila, že pred príchodom vlaku neboli spustené závory. Podľa iných svedectiev vozidlo na priecestí uviazlo.

Prefekt Vignes povedal, že nedokáže potvrdiť, či boli závory na priecestí v čase nešťastia otvorené či zatvorené. „Informácie sa rozchádzajú. Musíme byť veľmi opatrní,“ uviedol.

Štyri deti zahynuli na mieste, piate po prevoze do nemocnice. Všetky obete sa už podarilo identifikovať, oznámili úrady. Ďalších 19 osôb je zranených, z toho deväť je v kritickom stave.

Ľudia vo vlaku utrpeli len ľahké zranenia, všetci ťažko zranení sedeli v čase nešťastia v školskom autobuse. Podľa prvých informácií v autobuse cestovalo až 45 detí, agentúra AP uviedla, že ich bolo okolo dvadsať. Deti boli vo veku od jedenásť do pätnásť rokov.

Už vo štvrtok francúzsky prezident Emmanuel Macron, ktorý práve rokoval na summite EÚ v Bruseli, na Twitteri napísal, že je myšlienkami s obeťami strašnej nehody a ich rodinami. Na miesto prišli premiér Édouard Philippe spoločne s ministerkou školstva Elisabeth Borneovou.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #deti #Francúzsko #nehoda