Pri potopení trajektu na pobreží Filipín zahynuli štyria ľudia, 88 je nezvestných

Záchranárom sa už podarilo vytiahnuť z rozbúreného mora viac ako 160 pasažierov.

21.12.2017 13:52
debata

Na východnom pobreží Filipín sa prevrátil trajekt s 251 ľuďmi na palube, zahynuli pri tom najmenej štyri osoby a 88 zostáva nezvestných. Z mora sa už podarilo vytiahnuť viac ako 160 pasažierov, prácu záchranárov však komplikuje nepriaznivé počasie. Príčinou nehody sú podľa pobrežnej stráže silné vlny a rozbúrené more. Do záchrannej akcie sú okrem ich jednotiek zapojené aj miestne lode rybárov a vojenské plavidlá a vrtuľníky.

Trajekt Mercraft 3 smeroval z prístavného mesta Infanta v provincii Quezon na ostrov Polillo. Príslušník záchrannej služby Juanito Diaz uviedol, že podľa prvotných správ zrejme vznikla na lodi rozsiahla trhlina, ktorá spôsobila jej prevrátenie. Podľa pobrežnej stráže mala loď kapacitu 280 ľudí, nebola však plne obsadená.

Lodné nehody sa na Filipínach stávajú pomerne často. Úrady nedávno varovali občanov pred blížiacou sa tropickou búrkou Tembin, ktorá má zasiahnuť ostrovy v piatok. Ľudí cestujúcich domov na sviatky preto vyzvali, aby si presúvanie nenechávali na poslednú chvíľu.

debata chyba
Viac na túto tému: #tragédia #Filipíny #trajekt