Jednotné Rusko podporilo kandidatúru Putina na prezidenta

Ruská vládna strana Jednotné Rusko na svojom sobotňajšom zjazde podľa očakávaní podporila prezidenta Vladimira Putina vo voľbách hlavy štátu, ktoré sa uskutočnia 18. marca budúceho roka. Predtým podporu Putinovi, ktorý sa zjazdu zúčastňuje, podľa agentúry TASS vyjadril predseda strany, premiér Dmitrij Medvedev.

23.12.2017 14:24
putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (31)

Putin sa ešte pred Medvedevom obrátil k delegátom zjazdu v prejave, ktorý niesol zreteľné známky predvolebnej kampane. Nabádal napríklad vládnucu stranu, aby „čestne pomenovala problémy, ktoré pred ňou stoja, a dôrazne odstraňovala všetko, čo bráni pokroku“.

Šéf Kremľa, často na Západe kritizovaný za potláčanie opozície a nezávislých médií, tiež povedal, že je potrebné „aj naďalej rozširovať mechanizmy demokracie v Rusku, v plnej miere odhaľovať obrovský potenciál občianskej aktivity … podporovať konkurenciu, súťaženie myšlienok“. „S rešpektom“ je podľa neho nutné pristupovať k „životaschopnej opozícii“.

Medzi ďalšími heslami v prejave napríklad zaznelo, že musia byť zabezpečené možnosti pre rozvoj všetkých obyvateľov Ruska. Putin tiež sľúbil, že bude pokračovať v riešení problému chudoby, a vyzval na „boj proti korupcii a ľahostajnosti“.

Úderný odkaz adresoval tiež smerom do zahraničia. „Nie je sily schopnej zastaviť postup Ruska vpred. Pôjdeme od víťazstva k víťazstvu,“ zdôraznil prezident.

Medvedev v následnom vystúpení potvrdil, že členovia strany Jednotné Rusko „sa už dávno a pevne rozhodli, koho podporIA“ v nadchádzajúcich prezidentských voľbách. Pripomenul, že tento rok uplynulo 16 rokov od založenia strany. „A počas všetkých tých rokov V nej bol len jeden nesporný vodca. Vodca, ktorý spája najrôznejších ľudí. Spája Rusko. Ten, ktorému dôveruje a ktorého podporuje absolútna väčšina občanov našej krajiny – Vladimir Vladimirovič Putin,“ vyhlásil premiér a šéf Jednotného Ruska.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #Dmitrij Medvedev #voľby prezidenta