Pätnásťročného Afganca obvinili z vraždy expriateľky

Pätnásťročného afganského utečenca obvinili z vraždy po tom, ako údajne dobodal na smrť svoju expriateľku v drogérii na juhozápade Nemecka. Informovala o tom vo štvrtok prokuratúra.

27.12.2017 20:30 , aktualizované: 28.12.2017 16:03
nemecko Freiburg súd Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (353)

Pätnásťročného afganského utečenca obvinili z vraždy po tom, ako údajne dobodal na smrť svoju expriateľku v drogérii na juhozápade Nemecka. Informovala o tom vo štvrtok prokuratúra.

Tínedžer, ktorý prišiel do Nemecka vlani v apríli ako osamotený utečenec, je teraz v policajnej väzbe.

Prokuratúra uviedla, že tínedžer stretol 15-ročné dievča náhodou v stredu v drogérii v meste Kandel po tom, ako sa s ním rozišla začiatkom mesiaca. Tínedžer údajne vytiahol kuchynský nôž a zaútočil s ním na ňu.

Podľa prokuratúry sa zdá, že tínedžerov čin bol výsledkom drámy ich vzájomného vzťahu, ale vyšetrovanie okolností smrti dievčaťa pokračuje.

Rodičia dievčaťa podali ešte v polovici decembra sťažnosť na chlapca, keďže sa jej po rozchode vyhrážal, uviedol na tlačovej konferencii zástupca šéfa polície Eberhard Weber. Chlapec však opakovane ignoroval predvolania na policajnú stanicu. V deň vraždy mu mali doručiť predvolanie osobne, dodáva agentúra DPA.

Polícia však uviedla, že presný motív vraždy známy nie je. „Sme na začiatku vyšetrovania,“ oznámila štátna zástupkyňa Angelika Möhligová. Dodala ale, že vyšetrovatelia sa zameriavajú na problematické pozadie vzťahu medzi Afgancami a Nemkou.

K vražde Afganec použil asi 20-centimetrový kuchynský nôž, ktorý polícia zaistila. Útočníka ihneď po čine dopadli návštevníci obchodu, zadržaniu sa nijako nebránil. Podľa polície nič nenasvedčuje tomu, že bol pod vplyvom drog.

353 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #Nemecko #pobodanie