V Liverpoole zhoreli stovky áut

Stovky áut zničil mohutný požiar, ktorý v nedeľu podvečer zachvátil sedemposchodový parkovací dom v centre severoanglického mesta Liverpool. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA.

01.01.2018 09:14
Požiar Liverpool Foto: ,
V nedeľu zhoreli v Liverpoole stovky áut. Horel parkovací dom.
debata (9)

Podľa polície boli zničené všetky autá, ktoré sa nachádzali vo vnútri parkovacieho domu King Dock s kapacitou 1600 vozidiel. Miestni hasiči hovoria o zhruba 1400 zničených autách. Nikto však neutrpel vážnejšie zranenia.

Podľa prvých zistení sa v nedeľu okolo 18.00 h SEČ samočinne vznietilo jedno zo zaparkovaných áut. Požiar sa rýchlo rozšíril po celom parkovacom dome a vyvolal viacero explózii. Budovy v susedstve parkovacieho domu preventívne evakuovali.

Hasiči s dýchacími maskami bojovali s plameňmi viac ako sedem hodín a uhasili ich až v pondelok v skorých ranných hodinách. Existovali pritom obavy, že by sa budova mohla zrútiť. Likvidačné práce budú na mieste prebiehať ešte niekoľko dní.

K požiaru došlo počas veľkej medzinárodnej konskej šou, ktorá sa konala v priestoroch priľahlej arény. Podujatie museli zrušiť, avšak všetci jeho účastníci vrátane zvierat vyviazli bez ujmy na zdraví. Z arény bezpečne evakuovali aj viacero koní.

Liverpoolská mestská rada zriadila centrum na pomoc ľuďom, ktorí prišli v dôsledku požiaru o svoje autá a nemohli sa preto dostať do svojich príbytkov. Všetkým zaistila nocľah alebo odvoz domov. Miesto požiaru osobne navštívil aj primátor Liverpoolu Joe Anderson.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #autá #požiar #liverpool