Aplikácia WeChat uisťuje, že komunikáciu čínskych užívateľov nemonitoruje

Aplikácia WeChat konverzáciu svojich užívateľov neukladá, oznámil prevádzkovateľ platformy, spoločnosť Tencent. WeChat je v krajine najpopulárnejším komunikačným nástrojom a jeho vlastník oznámením reagoval na kritiku prominentného podnikateľa Li Šu-Fua. Ten tvrdí, že Tencent účty všetkých používateľov monitoruje.

02.01.2018 21:01
debata (1)

Li je zakladateľom a šéfom spoločnosti Geely Holdings, ktorá vlastní okrem iného značku Volvo. Li v pondelok podľa čínskych médií uviedol, že šéf spoločnosti Tencent Ma Chua-tcheng „musí deň čo deň sledovať našu všetku komunikáciu cez WeChat“.

„WeChat históriu užívateľských chatov neukladá. Zostávajú uložené iba v mobilných telefónoch, počítačoch a ďalších koncových zariadeniach používateľov,“ uviedol WeChat na svojej platforme.

„WeChat histórii užívateľských chatov neukladá. Zostávajú uložené iba v mobilných telefónoch, počítačoch a ďalších koncových zariadeniach používateľov,“ uviedol WeChat na svojej platforme.

Čínsky dohľad nad kybernetickým priestorom v septembri nastavil pre prevádzkovateľov komunikačných aplikácií nové pravidlá. Podľa nich platí, že keď príspevok na sociálnych sieťach pravidlá poruší, zodpovednosť nesie prevádzkovateľ komunikačnej platformy.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #internet