Trump: Moje nukleárne tlačidlo je väčšie než Kimovo

Americký prezident Donald Trump sa v utorok popýšil, že má väčšie a mocnejšie "jadrové tlačidlo" než severokórejský líder Kim Čong-un.

03.01.2018 08:54
debata (42)

Trump v utorok tweetoval v reakcii na novoročný príhovor svojho severokórejského kolegu, ktorý oznámil, že jeho krajina dosiahla v roku 2017 historický cieľ „zavŕšenia“ vývoja svojho jadrového programu, a dodal, že na svojom pracovnom stole má „nukleárne tlačidlo“. Kim Čong-un tiež zdôraznil, že USA za takýchto okolností nebudú môcť viesť vojnu proti KĽDR, ktorá teraz disponuje jadrovými zbraňami schopnými zasiahnuť celé územie Spojených štátov.

Šéf Bieleho domu v citovanom tweete požiadal, či môže niekto z Kimovho „vyčerpaného a hladom trpiaceho režimu, prosím, (Kima) informovať, že aj ja mám jadrové tlačidlo, ale je omnoho väčšie a mocnejšie než jeho, a to moje funguje!“.

Na Trumpovom pracovnom stole sa v skutočnosti žiadne nukleárne tlačidlo nenachádza, pripomenula v tejto súvislosti agentúra AP. Skupina vojenských funkcionárov vyberaná na rotujúcom princípe nosí tzv. „jadrový kufrík“, kdekoľvek sa pohybuje americký prezident.
42 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #KĽDR #Kim Čong-un #Donald Trump