Pri požiari v Rusku zahynulo desať ľudí, všetci boli zrejme cudzinci

Požiar v sklade a prevádzke obuvníckej firmy v ruskej Novosibirskej oblasti si vyžiadal životy desiatich ľudí, zrejme len cudzincov.

04.01.2018 14:49
Rusko, hasiči, požiar Foto:
Hasiči zasahujú pri požiari v obuvníckej spoločnosti v Rusku.
debata

Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na oficiálne správu tlačovej služby oblastnej vlády.

V oznámení sa uvádza, že v postihnutej firme pracovalo okolo tridsať občanov cudzích štátov. „V dôsledku požiaru, ktorého príčiny sa vyšetrujú, zomrelo desať ľudí. Podľa predbežných údajov medzi nimi neboli občania Ruskej federácie,“ oznámila tlačová služba.

TASS s odvolaním sa na zdroje zo záchranných služieb už skôr napísala, že všetky obete sú cudzinci, prevažne čínski občania. Neskôr čínsky generálny konzulát v Jekaterinburgu agentúre potvrdil, že o život prišlo sedem čínskych občanov. Ďalší dvaja Číňania utrpeli zranenia.

Štátna príslušnosť zostávajúcich mŕtvych sa ďalej preveruje. Záchranári predtým spomenuli, že dve obete môžu byť občania Kirgizska.

Podľa predstaviteľov oblastnej prokuratúry mohol byť požiar spôsobený skratom v elektrickom rozvode. Regionálne oddelenie ministerstva pre mimoriadne udalosti oznámilo, že horel materiál na výrobu obuvi i hotové produkcie a že nie je vylúčená verzia neopatrného zaobchádzania s ohňom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #požiar