Búrka Eleanor stále vyčíňa vo Francúzsku, vyžiadala si už štvrtú obeť

Búrka Eleanor si vo Francúzsku od stredy vyžiadala už štyri obete, jeden človek je stále nezvestný. Meteorológovia varovali pred ďalšími záplavami.

05.01.2018 12:17 , aktualizované: 19:38
Francúzsko, more, búrka Foto:
Rozbúrené more v Bretónsku.
debata (1)

Na horách kvôli dažďu a silnému vetru hrozia lavíny, tisíce lyžiarov sa tak nedostanú na zjazdovky, napísal francúzsky denník Le Figaro.

Zatiaľ poslednou obeťou živlu je hasič, ktorého našli v piatok v rieke na východe Francúzska. Hasiča zmietla prívalová voda po tom, ako sa mu podarilo zachrániť členov jednej rodiny. Záchranári na východe Francúzska zároveň aj naďalej pátrajú po prinajmenšom dvoch nezvestných osobách.

Francúzsky minister vnútra Gérard Collomb uviedol, že telo dobrovoľného hasiča našli deň po tom, ako ho v regióne Savojsko zmietla rozvodnená rieka Breda. Muž označovaný za „veľmi skúseného“ zachránil tesne pred tým zo strechy auta muža, ženu a ich malé dieťa a snažil sa pomôcť aj ďalšiemu vodičovi.

Treťou obeťou búrky sa vo štvrtok stal poľnohospodár zo Savojska, ktorého telo bolo nájdené pod hromadou snehu neďaleko jeho vysokohorskej cha­ty.

Predchádzajúcimi obeťami bol lyžiar, na ktorého spadol strom, a stará žena, ktorá zomrela na zástavu srdca, keď bol jej dom zaplavený a zavalený bahnom.

Hasiči z východného Francúzska stále hľadajú svojho kolegu-dobrovoľníka, ktorého odniesol prúd z rozvodneného toku, keď sa muž pokúšal pomôcť rodine uväznených na streche auta. Hasiča hľadá asi 80 ľudí a pátrajú po ňom dve helikoptéry.

Hoci najvyšší stupeň lavínového nebezpečenstva platil vo francúzskych Alpách vo štvrtok, pády lavín hrozia podľa meteorológov aj dnes, predovšetkým vo výške 2000 metrov nad morom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #búrka #záplavy #Lavíny