Pri požiari domu na východe Kanady zomreli štyri deti

Požiar domu v provincii Nové Škótsko na východe Kanady si v noci na nedeľu vyžiadal životy štyroch detí.

08.01.2018 06:29
debata

Informovali o tom miestne médiá s odvolaním sa na dve rodiny, ku ktorým deti patrili. Polícia sa zatiaľ bez bližších podrobností obmedzila na konštatovanie, že je niekoľko obetí. Príčiny tragédie zatiaľ nie sú jasné.

Kanadská federálna polícia podľa agentúry AFP oznámila, že prijala žiadosť o pomoc v nedeľu krátko po polnoci miestneho času (05:23 SEČ). Týkala sa požiaru v dome v obci Pubnico Head, ležiacej na atlantickom pobreží asi 260 kilometrov východne od Halifaxu.

Hovorkyňa polície Jennifer Clarková na tlačovej konferencii potvrdila, že si nešťastná udalosť vyžiadala ľudské obete. Nechcela ale upresniť počet mŕtvych kvôli vyšetrovaniu, ktoré je podľa nej stále ešte len „v počiatočnom štádiu“. Prezradila len, že dvom osobám sa podarilo z horiaceho domu uniknúť, pričom jednu z nich hospitalizovali.

Televízia CBC priniesla rozhovor s Ervinom Olsenom, ktorý povedal, že pri požiari zomreli dve jeho deti. O život podľa neho prišli aj ďalšie dve deti, ktoré sa v dome nachádzali, ale patrili k inej rodine.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Kanada #Halifax