Trump nepredpokladá, že by ho vyšetrovateľ Mueller vypočúval

Prezident Spojených štátov Donald Trump nepovažuje za pravdepodobné, že by ho vypočul vyšetrovateľ Robert Mueller, ktorý objasňuje ruskú úlohu v predvlaňajších amerických prezidentských voľbách.

11.01.2018 11:22
Trump Foto: ,
Americký prezident Donald Trump.
debata (1)

Americké médiá pritom tento týždeň špekulovali, že Mueller sa s tímom Donalda Trumpa už dohaduje na konkrétnom termíne výsluchu, napísal portál BBC.

„Keď nemajú tajnú spoluprácu a nikto tajnú spoluprácu na akejkoľvek úrovni nezistil, tak sa zdá nepravdepodobné, že by vôbec nejaký výsluch bol,“ povedal Trump novinárom. „Uvidím, čo bude,“ dodal.

Trump akúkoľvek spoluprácu svojej kampane s Ruskom opakovane odmieta a tvrdí, že tieto obvinenia sú len honom na čarodejnice. V nedeľu potom vyhlásil, že ak by Muellerov tím o rozhovor s ním prejavil záujem, súhlasil by.

Pátranie po ruskom vplyve na voľby sa zatiaľ týkalo niekoľkých prezidentových priamych spolupracovníkov. Bývalý bezpečnostný poradca Michael Flynn a člen Trumpovho volebného štábu George Papadopoulos sa priznali, že vyšetrovateľom FBI klamali. Niekdajší šéf volebného štábu Paul Manafort a jeho kolega Richard Gates akúkoľvek vinu popierajú.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Donald Trump #zasahovanie do volieb