Popularita knihy o Trumpovi podľa KĽDR veští jeho politický pád

Severná Kórea predpovedala politický pád amerického prezidenta Donalda Trumpa v súvislosti s nedávnym vydaním knihy, ktorá vykresľuje nelichotivý obraz súčasného šéfa Bieleho domu. Informovala o tom agentúra AP.

11.01.2018 14:53
trump Foto: ,
Šéf Bieleho domu Donald Trump.
debata (4)

Denník vládnucej severokórejskej komunistickej strany Rodong sinmun (Robotnícke noviny) napísal, že popularita spomínanej knihy odráža globálny vzostup protitrumpovských ná­lad.

„Táto antitrumpovská kniha má úspech po celom svete, čo Trumpa masívne ponižuje…,“ píše sa v článku novín Rodong sinmun.

Kniha s názvom Fire and Fury: Inside the Trump White House (Oheň a hnev: Vo vnútri Trumpovho Bieleho domu), ktorú napísal Michael Wolff, sa už stala v USA bestsellerom a jej predajnosť podľa expertov ešte zrejme výrazne porastie.

„Oheň a hnev“ charakterizuje 45. prezidenta Spojených štátov ako lídra, ktorý nie je spôsobilý zastávať svoj úrad. Trump označil knihu za „vymyslenú“ a plnú klamstiev, prekrútených informácií a čerpajúcu z pochybných zdrojov. Trumpovi spolupracovníci ju označili za brak.

Názov knihy odkazuje na Trumpovo vyjadrenie z vlaňajšieho leta, keď v súvislosti so severokórejskými jadrovými a raketovými skúškami pohrozil Pchjongjangu „ohňom a hnevom, aký svet nikdy nevidel“.

Napriek tomu, že odvtedy došlo k zmierneniu napätia na Kórejskom polostrove, severokórejské štátne médiá stále častujú Trumpa nelichotivými výrazmi, napríklad „vojnový maniak“ a „šialenec“.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump