Na ruskú školu zaútočili dvaja útočníci, zranili pätnásť ľudí

Dvaja útočníci v maskách zaútočili v pondelok na školu v ruskom Perme. Pätnásť ľudí utrpelo zranenia. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala ruská tlačová agentúra TASS.

15.01.2018 09:01 , aktualizované: 11:50
nôž, vražda, vrah, smrť, obeť, rezanie, útok,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (11)

Najmenej 15 ľudí utrpelo bodné a rezné zranenia v škole v meste Perm na východe európskej časti Ruska. Podľa miestnych úradov išlo o konflikt dvoch neplnoletých – študenta a bývalého študenta -, ktorí si s nožom v ruke vybavovali účty. Oboch zadržali.

Agentúra TASS s odvolaním sa na výpoveď mestskej nemocnice napísala, že vážne zranenia utrpeli tri osoby, a síce učiteľka a dvaja neplnoletí. Všetkých už operovali a sú na jednotke intenzívnej starostlivosti. V najvážnejšom stave je učiteľka, ktorá stratila veľa krvi. Jeden chlapec má poranenú žilu a tepnu na krku.

Čo bolo dôvodom konfliktu medzi mladíkmi, zatiaľ nie je jasné. Jeden z nich, bývalý študent, mal údajne problémy s drogami a liečil sa i na psychiatrii. Učiteľka a spolužiaci sa ich snažili od seba dostať a utrpeli pri tom zranenia. Podľa niektorých zdrojov napadli učiteľku, ktorú chceli jej žiaci ochrániť.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Rusko #škola