Nemecký Spiegel pobúril titulkou s Donaldom 'homotrampom'

Nemecký magazín Der Spiegel sa zameral na amerického prezidenta s tým, že ho zobrazil na najnižšom konci spektra ilustrácie "pochod pokroku", alebo by sme mali povedať "pochod úpadku"?

16.01.2018 11:11
debata (37)

Ako informoval web Independent magazín Trumpa zaradil až za vývojovú fázu človeka Homo habilis (človek zručný, pozn. red.), ktorý žil pred tromi miliónmi až 600-tisíc rokmi. Pri dávke odľahčenia môžeme povedať, že Spiegel vytvoril novú etapu vo vývoji ľudstva – ‚homotrampus‘.

Prezidenta USA podrobili intenzívnej kritike od vydania kontroverznej knihy Michaela Wolffa, ktorý priniesol bližší pohľad na pomery v Bielom dome po názvom Oheň a hnev: Vo vnútri Trumpovho Bieleho domu (Fire and Fury: Inside the Trump White House, pozn. red.).

Kniha podrobne opísala niekoľko trápnych príbehov o prezidentovi, ktoré ale Biely dom označil za nepravdivé.

Následne Trumpa obvinili z nazvania niekoľkých krajín „špinavými dierami“ („shit holes“, pozn. red.) počas stretnutia so senátormi o téme imigrácie. Šéf americkej vlády zároveň minulý týždeň spomenul predaj stíhačiek Nórsku, ktoré neexistujú a ktoré sa vyskytli len v počítačovej hre Call of Duty.

Napriek popieraniu týchto káuz, protesty a kritika zameraná na Trumpa prišli vo všetkých formách.

Trump hovorí, že sa tiež rozhodol zrušiť plánovanú cestu do Londýna na otvorenie nového veľvyslanectva USA, pretože nová budova bola v nezaujímavej lokalite. Kritici tvrdia, že ju zrušil, pretože jeho návšteva by bola poznačená protestami.

Independent dodáva, že obraz „brutálnej titulky“ sa dodáva s textom „V dobe ohňa a zúrivosti“, ktorý je jasným odkazom na knihu Wolffa.

Toto nie je prvýkrát, čo Der Spiegel zmienil Trumpa takýmto spôsobom.

V marci 2017 predstavil na obálke časopisu strašidelný obraz Trumpa, ale jeho tvár vymenenil za ruského prezidenta Vladimira Putina.

© Autorské práva vyhradené

37 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #titulka #Donald Trump #Der Spiegel