Kremeľ nehodlá vydať správu o Putinovom zdravotnom stave

Ruský prezident Vladimir Putin nehodlá podľa vzoru svojho amerického náprotivku podstúpiť kontrolu svojho zdravotného stavu. Novinárom to dnes v Moskve povedal kremeľský hovorca Dmitrij Peskov.

17.01.2018 12:29
putin, rusko Foto: ,
Putin.
debata (63)

Trump v utorok prešiel zdravotnou kontrolou, ktorá podľa lekárov potvrdila jeho „vynikajúce“ zdravie. Prezident Putin je podľa Peskova absolútne zdravý a „mnohých by predbehol“. Je v skvelej forme, ale oficiálnu správu o jeho zdraví Kremeľ vydať nehodlá. Povinnú kontrolu mu zákon neukladá, poznamenal hovorca.

Zdravotnú prehliadku prezidenta nenariaďujú ani americké zákony. V USA sa viac-menej stalo tradíciou a prezidenti po prehliadkach zverejňujú lékarske správy s konštatovaním, že sú pre výkon funkcie spôsobilí. Trump podľa Bieleho domu dokonca dobrovoľne podstúpil i kognitívny test, ktorý by odhalil napríklad Alzheimerovu chorobu alebo iný podobný problém.

Putin bude mať tento rok šesťdesiatpäť, je o šesť rokov mladší než Trump. Kremeľský šéf starostlivo dbá o svoju povesť aktívneho športovca a príležitostného dobrodruha, ktorý sa nevyhýba nebezpečným situáciám a každoročne trávi časť dovolenky v mrazivej Sibíri.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #Kremeľ #Vladimir Putin #zdravotný stav