Obyvateľov Severnej Ameriky vystrašil netradičný úkaz. Bol to meteor a nie UFO, tvrdia úrady

Obyvateľov amerického Michiganu, ale aj ďalších amerických štátov a tiež kanadského Ontária vystrašil v noci z utorka na stredu netradičný úkaz.

18.01.2018 08:18
USA, meteor Foto:
Netradičný úkaz na zábere kamery z auta.
debata (11)

Stovky znepokojených obyvateľov hlásili úradom jasne žiariacu ohnivú guľu, pričom tento jav podľa mnohých z nich sprevádzali zvuky podobné silnej búrke. Pozorovanie tohto javu hlásili obyvatelia z mnohých častí Michiganu vrátane Detroitu, ďalej zo štátov Illinois, Pensylvánia, Ohio, Indiana, Missouri a z kanadského Ontária.

Mnohí obyvatelia sa domnievali, že je to UFO alebo nejaký apokalyptický výjav. Podľa úradov však pozorovali len meteor, teda svetlo vznikajúce pri prelete meteoroidu, telesa z vesmíru, zemskou atmosférou. „Bol to v každom prípade meteoroid,“ znel verdikt Billa Cooka z Úradu pre meteoroidy amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA).

To isté vyhlásila aj Americká spoločnosť pre meteory, na ktorú sa tiež obrátili stovky vystrašených obyvateľov so žiadosťou o vysvetlenie.

Niektorí obyvatelia Michiganu hlásili dokonca aj to, že sa im v čase, keď pozorovali žiarivé svetlo na oblohe, triasli domy, čo by mohlo znamenať, že teleso sa pri prelete atmosférou celé nerozpadlo, ale jeho časť dopadla na Zem ako meteorit.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #michigan #úkaz