Pápež v Čile zosobášil na palube lietadla letušku a stevarda

Pápež František cestou na sever Čile zosobášil v lietadle letušku a stevarda, ktorí ho od začiatku týždňa sprevádzajú pri jeho ceste v tejto juhoamerickej krajine.

18.01.2018 15:49
Paula Podestová, pápež, svadba, Carlos Ciuffardi Foto:
Paula Podestová a Carlos Ciuffardi si povedali svoje "áno" pred pápežom a v oblakoch.
debata

Informoval o tom server čílskeho denníka El Mercurio. Podľa agentúry AP je to prvý pár, ktorý kedy pápež na palube lietadla oddal.

39-ročná Paula Podestová a 41-ročný Carlos Ciuffardi, ktorí si vo štvrtok povedali svoje „áno“ pred pápežom, pracujú obaja už niekoľko rokov pre leteckú spoločnosť Latam. Jej šéf Ignacio Cueto im išiel za svedka spolu s Mauríciom Ruedom, ktorý je organizátorom pápežových apoštolských ciest.

Podestová a Ciuffardi povedali novinárom na palube lietadla, že mali občiansky sobáš už v roku 2010 a plánovali vtedy aj cirkevný. Mali vraj už všetko pripravené, ale zasiahla príroda. „Popadali kostoly, všetko sa zrútilo. A tak sme to začali odkladať, pracovali sme a potom prišli dcéry,“ povedal Ciuffardi denníku El Mercurio o zemetrasení z februára 2010, ktoré si vyžiadalo viac ako 525 obetí.

Ženích tiež novinárom povedal, že svadba je „historická“ nielen v jeho živote. Pápež František mu vraj povedal, že žiadna hlava katolíckej cirkvi nikdy neoddávala pár na palube lietadla.

Pápež dnes v meste Iquique na severe Čile odslúžil omšu a stretol sa s obeťami Pinochetovej diktatúry (1973–1990). Večer odletí na návštevu Peru.

debata chyba
Viac na túto tému: #pápež #pápež František #svadba #Čile