Požiar hotela v Prahe má už štyri obete, v nemocnici podľahli zraneniam dve ženy

Požiar štvorhviezdičkového hotela Eurostars David, ktorý sa nachádza v centre českej metropoly Praha na Náplavní ulici, má už štyri obete.

20.01.2018 19:29 , aktualizované: 21.01.2018 13:19
Kalifornia, požiar Foto:
Ilustračné foto.
debata (6)

V noci na nedeľu zomrela ťažko zranená žena, ktorú previezli do Všeobecnej fakultnej nemocnice. Ďalšia žena podľahla zraneniam počas dopoludnia, informoval server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu Všeobecnej fakultnej nemocnice Michala Schneidera.

Dvaja ľudia, 21-ročný Nemec a o rok mladšia Kórejčanka, zomreli v sobotu večer ešte pred príchodom hasičov.

Sanitky po požiari rozviezli do nemocníc celkom deväť zranených, z toho päť bolo vo vážnom stave. Niektorých už prepustili, ostatní zostávajú v starostlivosti lekárov. Medzi zranenými sú občania Holandska, Turecka a Francúzska. V prípade dvoch zranených polícia totožnosť stále nepozná.

V hoteli bolo v čase požiaru ubytovaných vyše 100 hostí. Hasiči evakuovali 34 osôb, niektoré zachraňovali aj z okenných ríms päťposchodovej budovy.

Príčina požiaru sa vyšetruje. Predpokladá sa, že začala horieť klimatizácia na prízemí hotela. Požiar bol nahlásený o 18.03 h, hasiči ho lokalizovali o 21.01 h. Hostí hotela, ktorým sa pri požiari nič nestalo, ubytovali v druhom hoteli reťazca Eurostars.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #hotel