Severokórejský zbeh spáchal v KĽDR vraždu

Mladý vojak pri úteku prešiel v terénnom voze severokórejské kontrolné stanovisko, ale následne s autom uviazol zrejme v priekope.

23.01.2018 11:55
debata (7)

Severokórejský vojak, ktorý v novembri prebehol zo Severnej do Južnej Kórey a bol pri tom niekoľkokrát postrelený, pri výsluchu uviedol, že v KĽDR spáchal vraždu. Informoval o tom juhokórejský denník Dong-Ah ilbo. Juhokórejské úrady odmietli informáciu akokoľvek komentovať, pretože vypočúvanie 24-ročného vojaka ešte neskončilo.

Mladý vojak pri úteku prešiel v terénnom voze severokórejské kontrolné stanovisko, ale následne s autom uviazol zrejme v priekope. Zbeh potom z auta vyskočil a na juhokórejskú stranu utekal, zatiaľ čo severokórejskí vojaci na neho zo vzdialenosti len niekoľkých metrov začali strieľať. Priebeh dramatického úteku zaznamenalo niekoľko bezpečnostných kamier.

Severokórejský vojak sa teraz zotavuje v nemocnici. Lekári tento týždeň rozhodnú, či ho prepustia. Z nemocnice bude mladík premiestnený do adaptačného strediska pre utečencov, informovala juhokórejská agentúra Jonhap.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #KĽDR