Maďarský politik napíše list Sorosovi, opýta sa ho na údajný migračný plán

Predseda maďarského parlamentného výboru pre národnú bezpečnosť za Maďarskú socialistickú stranu (MSZP) Zsolt Molnár sa na údajný "Sorosov plán" o migrácii spýta listom priamo amerického finančníka Georgea Sorosa. Ľavicový politik to podľa agentúry MTI oznámil v Budapešti po štvrtkovom zmarenom zasadnutí výboru.

25.01.2018 12:24
George Soros Foto:
George Soros.
debata (2)

Mimoriadnu schôdzku, na ktorej mali prerokovať tajné prijatie 1300 migrantov, členovia vládnej strany Fidesz opustili v reakcii na prítomnosť spolupredsedníčky opozičnej strany Politika môže byť iná (LMP) Bernadett Szélovej. Szélová totiž podľa nich slúži Sorosovým záujmom a Fidesz chcel zabrániť tomu, aby sa dostala k dôležitým informáciám.

Molnár povedal, že Sorosovu odpoveď zverejnia. Podpredseda výboru z Fideszu Szilárd Németh označil iniciatívu predsedu výboru za „prekročenie právomoci“, pretože s ním Molnár o liste Sorosovi nekonzultoval.

Člen výboru Ádám Mirkóczki z ultrapravicovej strany Jobbik oznámil, že navrhne, aby na národnobezpečnostný výbor predvolali ministra vnútra Sándora Pintéra, ktorý priznal, že nemá informácie o tom, že by Soros organizoval ilegálne prisťahovalectvo.

Podľa Mirkóczkeho by mal predstúpiť aj štátny tajomník rezortu diplomacie Kristóf Altusz, ktorý v polovici januára pre denník Times of Malta oficiálne potvrdil vlaňajšie prijatie 1294 utečencov, pričom podľa opozície vláda míňa na kampaň o odmietaní utečeneckých kvót obrovské finančné prostriedky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #list #George Soros #Zsolt Molnár #Sorosov plan