Muž, ktorý ubytoval útočníkov z Paríža, vraj nevedel, že sú teroristi

Muž, ktorý poskytol ubytovanie dvom predpokladaným strojcom teroristických útokov v Paríži z 13. novembra 2015, podľa vlastných slov nevedel, že u seba ubytoval teroristov.

26.01.2018 06:34
Súd útok Paríž ubytovateľ Foto: ,
Policajti strážia dodávku, v ktorej je údajne Jawad Bendaoud, muž, ktorý u seba ubytoval útočníkov z Paríža z roku 2015.
debata (2)

Podozrivý 31-ročný Jawad Bendaoud známy z francúzskej tlače ako „ubytovateľ“ sa takto vyjadril na štvrtkovom pojednávaní pred parížskym súdom.

Pred súdom sa Bendaoud ocitol pre obvinenie, že prenajal svoj byt na parížskom predmestí Saint-Denis Abdelhamidovi Abaaoudovi i ďalšiemu nemenovanému extrémistovi, označovaným za strojcov útokov vo francúzskej metropole, ktoré si vyžiadali celkove 130 mŕtvych. Pri razii, ktorej terčom bol predmetný byt, zahynuli niekoľko dní po týchto útokoch okrem Abaaouda i jeho sesternica a ďalšia osoba.

„Boli tam náznaky, no nesprávne som si ich vyložil… Ako som len mohol byť taký hlúpy, že som to nepochopil?“ povedal vo štvrtok vo svojom prvom vystúpení na súde Bendaoud. Sám seba opísal ako človeka milujúceho „život, ženy, svojho syna a svoju matku“ a poprel, že by mal s teroristami či džihádistickou ideológiou čokoľvek spoločné.

Proces s Bendaoudom by mal prebiehať do polovice februára. V prípade usvedčenia hrozí tomuto mužovi maximálne šesťročné väzenie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #útok #Francúzsko #súd #Paríž #ubytovanie