Na dobročinnej dražbe v londýnskom hoteli hromadne obťažovali hostesky

Pri stoloch sedeli boháči, celebrity a politici, ktorí prijali pozvanie na charitatívnu akciu. Hostia, ktorí jedli údeného lososa, kaviár, najlepšie hovädzie mäso a popíjali šampanské, sa zišli na dražbe, ktorú v luxusnom londýnskom hoteli The Dorchester robila dobročinná organizácia Presidents Club.

26.01.2018 10:00
Mayová Johnson Foto: ,
Boris Johnson a Theresa Mayová na spoločnej snímke z mája 2017. Šéf diplomacie odkázal, že netušil o tom, že sa draží večera s ním. Premiérka dôrazne odsúdila nechutnosti, ktoré sa vyskytli na charitatívnom večierku.
debata (12)

Udalosti na večierku však boli plné nechutných scénok, keď muži obťažovali mladé ženy. Organizátor sa po odhalení škandálu rozhodol skončiť svoju činnosť.

Na obťažovanie hostesiek upozornili dve novinárky z denníka Financial Times, ktorým sa podarilo dostať na tento výhradne pánsky galavečer. „Účastníci opakovane žiadali hostesky, aby sa k nim pridali do ich izieb v hoteli. Jeden z nich dokonca odhalil svoj penis,“ napísali autorky textu s tým, že pripití muži strkali ruky ženám pod sukne.

Presidents Club si objednal v modelingovej agentúre krásavice, ktorým zamestnávateľ nariadil, aby sa vyzývavo obliekli a obuli si lodičky na vysokých podpätkoch, pričom si museli dať na seba sexi čiernu spodnú bielizeň.

Dražili striptíz aj večeru s Johnsonom?

Financial Times informoval, že každá hosteska, ktorá mala sľúbenú odmenu 150 britských libier za večer, musela vopred podpísať sľub mlčanlivosti o priebehu podujatia. Pobúrenie verejnosti vyvolala správa, že sa dražila aj návšteva striptízového klubu. V aukcii bola aj večera so šéfom diplomacie Borisom Johnsonom, ale jeho úrad reagoval, že o tom nič nevedel.

Medzi politikmi boli na večierku nielen niektorí opoziční labouristi, ale aj predstavitelia vládnucej Konzervatívnej strany. Keď sa premiérka Theresa Mayová dočítala, čo sa v hoteli dialo, vyhlásila, že je zdesená a predvolala si Nadhima Zahawiho, ktorý má vo vláde na starosti záležitosti rodiny a detí. „Bol som síce na tomto podujatí, ale odišiel som pomerne skoro. Bolo mi nepríjemné, ako sa niektorí účastníci správali k hosteskám,“ povedal Zahawi.

Výťažok z aukcie, ktorú Presidents Club robí už dlhé roky, bol určený hlavne pre detské nemocnice. Organizácia vyzbierala počas posledných 30 rokov viac ako 20 miliónov libier na tieto účely. Prijímatelia sa však obrátili chrbtom k Presidents Clubu, keď sa dozvedeli šokujúce správy z galavečera. Napríklad londýnska detská nemocnica Great Ormond Street Hospital oznámila, že vráti všetky peniaze, ktoré dostala od roku 2009. Ide o viac ako pol milióna libier. Presidents Club reagoval na škandál tak, že rozdá všetky financie, ktoré má, a následne ukončí svoju aktivitu.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #dražba #sexuálne obťažovanie