Šéf ruskej rozviedky prišiel na stretnutie s partnermi v USA i napriek sankciám

Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) uviedla, že akákoľvek súčinnosť so zahraničnými predstaviteľmi je uskutočňovaná v súlade so zákonmi Spojených štátov a po konzultáciách s príslušnými orgánmi.

31.01.2018 09:03
debata (6)

Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa umožnila minulý týždeň jednému z najvyšších predstaviteľov ruských špionážnych služieb navštíviť Spojené štáty, aby sa tam stretol s americkým partnermi, a to i napriek sankciám uvaleným na jeho osobu v reakcii na ruskú anexiu Krymu. Tie takéto cesty normálne zakazujú, uviedla v noci na stredu agentúra AP.

Ruský veľvyslanec v Spojených štátoch Anatolij Antonov podľa nej informoval, že riaditeľ ruskej Služby vonkajšej rozviedky (SVR) Sergej Naryškin hovoril s americkými partnermi na tému boja proti terorizmu.

Vodca menšiny demokratov v americkom Senáte Chuck Schumer označil načasovanie tejto návštevy za podozrivé, keďže sa odohrala iba niekoľko dní pred tým, ako sa Trump rozhodol neuvaliť nové sankcie na ruských politikov a oligarchov, ktoré sa mali týkať zasahovania Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016.

Americká Ústredná spravodajská služba (CIA) uviedla, že akákoľvek súčinnosť so zahraničnými predstaviteľmi je uskutočňovaná v súlade so zákonmi Spojených štátov a po konzultáciách s príslušnými orgánmi.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA