Moskva reaguje na slová britského ministra: Myslí si, že hrá v Jamesovi Bondovi

Britský minister obrany Gavin Williamson si myslí, že hrá v Jamesovi Bondovi, konštatovala hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

31.01.2018 18:09
Británia, Gavin Williamson, minister obrany Foto: ,
Gavin Williamson.
debata (38)

Podľa agentúry TASS takto reagovala na nedávne Williamsonovo vyjadrenie, že Rusko má v pláne poškodiť britskú ekonomiku útokom na jej infraštruktúru, pri ktorom by mohli zahynúť „tisíce, tisíce a tisíce“ ľudí.

„Nadobudnete dojem, že keď sa britský minister obrany vyjadruje, predstavuje si, že hrá hlavnú úlohu v novom filme o Jamesovi Bondovi,“ uviedla Zacharovová.

Williamson 26. januára v rozhovore pre denník Daily Telegraph uviedol, že Rusko by mohlo na Britániu zaútočiť nie vojensky, ale tak, že poškodí jej energetickú infraštruktúru, čo sa môže uskutočniť formou raketového alebo kybernetického ú­toku.

„(Rusi) budú rozmýšľať, ‚Ako by sme Británii mohli čo najviac uškodiť? Poškodením jej ekonomiky, zničením jej infraštruktúry, čo v konečnom dôsledku spôsobí smrť tisícov, tisícov a tisícov ľudí‘,“ povedal Williamson. Po tom, čo Rusko spôsobí „takýto chaos“, stiahne sa, povedal britský minister obrany a dodal, že túto hrozbu pokladá za „reálnu“.

Na jeho slová vzápätí reagoval hovorca ruského ministra obrany Igor Konašenkov, ktorý povedal, že Williamson „pravdepodobne prišiel o rozum“. Dodal, že niektorí britskí politici nevážia slová a necítia zodpovednosť za to, čo hovoria.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Rusko #James Bond