Na východe Ukrajiny zabili ďalšieho ukrajinského vojaka

Jedného ukrajinského vojaka zabili v prestrelke s proruskými separatistami na východe Ukrajiny, ďalší dvaja vojaci utrpeli zranenia pri ostreľovaní z mínometov. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo obrany. K prestrelke došlo ešte v utorok popoludní, stav oboch ranených je podľa lekárov uspokojivý.

31.01.2018 18:45
debata (34)

Ministerstvo v stredu tiež oznámilo, že armáda ovládla obec Novooleksandrivka, doteraz nachádzajúcu sa v „krajine nikoho“ medzi pozíciami vládnych vojsk a separatistov. "Do obce sme vstúpili pred niekoľkými dňami. Protivník sa samozrejme z času na čas snaží získať späť to, čo stratil. Cez deň strieľa z ručných zbraní, a využíva aj ostreľovačov, v noci dedinu ostreľuje z veľkokalibrových guľometov.

Ale už sme sa pevne uchytili na tomto kúsku našej krajiny a rovnako budeme postupovať ďalej, pomaličky, ale bez zastavenia, "vyhlásil nemenovaný vojak v armádnej televízii. Ukrajinskí vojaci podľa agentúry Interfax-Ukrajina od roku 2015 ovládali okolie obce, teraz si zlepšili svoje postavenie postupom vpred o niekoľko kilometrov. V obci podľa sčítania ľudu v roku 2001 žilo 124 obyvateľov, v súčasnosti má menej ako dve desiatky obyvateľov.

Konflikt na Donbase si od apríla 2014 vyžiadal viac ako 10 000 životov.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #vojak #východ #Ukrajina #prestrelka #proruskí separatisti